Terminaali 1:n laajennus käynnistyi ASC:n vieressä

25.10.2017

Finavia on käynnistänyt terminaali 1:n uudisosan rakennustyöt maanrakennusurakalla. Tiedossa on muun muassa räjäytystöitä.

Helsinki-Vantaan matkustajamäärät kasvavat nyt kohisten. Lentoasemalta avautuu tiheään tahtiin uusia reittejä ja vuorojen määrät nykyisiin kohteisiin lisääntyvät. Kiihtyvän kasvun myötä lentoaseman Schengen-alueen kehittäminen on käynnistetty nopeasti. Laajennusosa rakennetaan terminaali 1:n päätyyn, jonne tulee seitsemän uutta lähtöporttia.

Finavia käynnisti 16. lokakuuta terminaali 1:n laajentamisen maanrakennusurakalla, joka kestää vuoden loppuun. Loka-marraskuussa tehdään räjäytyksiä muutamien viikkojen ajan. Ne on Finavian mukaan tarkoitus tehdä liikenteellisesti hiljaiseen aikaan.

– Finavia tiedottaa räjäytyksistä erikseen. Heiltä myös huolehditaan Airside Centerin tarvittavista vaimennuksista. Omalta osaltamme informoimme myös ASC:n käyttäjiä vielä erikseen rakennustöiden edistymisestä ja töiden mahdollisista vaikutuksista kiinteistössämme, kertoo LAKin hallintopäällikkö Heli Eräkorpi.

Itse terminaalin rakentaminen käynnistyy tammikuussa 2018. Lisää matkustajatilaa tulee noin 3500 neliömetriä kahteen kerrokseen. Uudet tilat ja palvelut ovat matkustajille käytössä kesällä 2019.

Teksti: Tia Härkönen
Kuva: Finavia