Tullaan tutuiksi: Jari Harapainen - puusepästä LAKin kiinteistöjohtajaksi

15.5.2019

Jari ”Harppi” Harapainen on nimitetty LAKin uudeksi kiinteistöjohtajaksi. Hänen vastuulleen kuuluvat niin asiakassuhteet, toimitilojen vuokraus kuin kiinteistöjen arvon kehittäminen. Puuseppänäkin nuorena miehenä työskennellyt Harppi uskoo vahvasti liikkeeseen ja eteenpäin menemiseen. Oli kyse sitten työstä tai liikkumisesta. Haastatteluun työpaikalleen Airside Centeriin hän saapui polkupyörällä kotoaan 14 kilometrin päästä.

Jari ”Harppi” Harapainen aloitti työnsä LAKin kiinteistöjohtajana maaliskuussa. Ennen tätä mies ei ollut varsinaisesti joutunut hakemaan töitä, vaan osaavan miehen perään oli pikemminkin soiteltu. Aiemmin Harapainen on työskennellyt NCC:llä, Keskossa ja YIT:ssä. Työuraa ja osaamista rakentamisen sekä kiinteistö- ja hankekehittämisen parissa hänellä on yli 20 vuotta.

Jari Harapainen on LAKin uusi kiinteistöjohtaja

–  Tämä oli tosiaankin ensimmäinen homma, johon olen oikeastaan hakenut. Kuulin avoimesta tehtävästä usean tuttavani kautta ja  kiinnostuin aina vain enemmän. LAK Real Estate oli tuttu yhtiö edellisen työni kautta NCC:llä, ja LAKin kehitysrooli Aviapoliksen alueella kiinnosti erityisesti. Nykyinen toimitusjohtaja Tommi Vaisalo on tuttu mies myös entisistä työkuviosta, joten tiesin, mitä odottaa mahdolliselta tulevalta esimieheltä. Tuttavat ja kollegat saattaisivat sanoa minusta, että kun saan päähäni jotain, jyrään asian läpi. Vaimonikin varmaan vastaisi samoin, virnistää LAKin pestin itselleen napannut mies.

Vierivä kivi ei sammaloidu

Savonlinnasta kotoisin oleva, Vekarajärvellä armeijan suorittanut ja Hämeenlinnassa ammattikorkeakoulun käynyt mies ei ole koskaan pelännyt työelämän haasteita tai uusia siirtoja. Nuorena miehenä hän työskenteli myös puuseppänä; siitä muistona on vasemman käden nivelväliä lyhyempi etusormi. Se ei Harapaisen menoa ole kuitenkaan haitannut ja Ruotsissakin hän on ehtinyt käyda rakennusalalla uransa alkupuolella.

–  ”Kyllä pärjätään” on ollut eräänlainen mottoni aina. Harva asia on rakettitiedettä ja olemalla kiinnostunut asioista sekä kokeilemalla oppii kyllä hankaliltakin tuntuvia kokonaisuuksia. Ja kokemuksen myötä oppimaansa uskaltaa soveltaa rohkeammin. LAKin toiminnan vahvistaminen on itselleni kutkuttava haaste. Aviapoliksen alueen osalta näen erityisen upeita mahdollisuuksia liittämällä yhteen asumisen ja työpaikkojen sekä liikenteen innovaatioita, hän miettii.

Aviapoliksesta tulee HUB vailla vertaa

Kiinteistöjohtajana Harapainen haluaa panostaa LAKin imagon vahvistamiseen modernina ja vakavaraisena sekä pitkäjänteisenä toimitilakumppanina samalla varmistaen kiinteistöjen arvon säilymisen. Hän haluaa rikkoa myös hintamielikuvaa, jonka mukaan lentoasemalla toimitilat olisivat merkittävästi kalliimpia kuin muualla.

–  Hintatasomme vastaa yleistä markkinatasoa. Tokihan parhaista paikoista on kilpailua ja se näkyy jotenkin hinnoittelussa. Alueen sijainti on erinomainen niin bisneksen kuin liikenteen kannalta katsottuna ja siksipä lentokenttäalueella toimivat yritykset generoivat yhteistä hyvää toinen toiselleen  ja alueen yhteisölle.

Koko kehittyvä Aviapoliksen alue ja lentoliikenteen lisäksi muut liikenneyhteydet sekä alueen kasvava toiminta ovat yhtälailla etuja, joita LAK asiakkailleen pystyy tarjoamaan. 

–  Yrityksen sijoittuminen tänne tuo plussaa monella tasolla niin nyt kuin tulevaisuudessa. Aviapoliksen ydinalue juna-aseman sisäänkäyntien ympäristössä rakentuu koko ajan ja täällä on tulevaisuus niin työnteolle kuin asumiselle ja palveluille. Yhdessä lentoaseman kanssa alue muodostaa voimakkaasti kehittyvän HUB:in vailla vertaa niin Suomen sisällä kuin kansainvälisestikin katsottuna.

Harppi toivottaa kaikki alueesta kiinnostuneet tahot kahville keskustelemaan kanssaan alueen mahdollisuuksista.

 

Teksti: Tia Härkönen
Kuva: LAK Real Estate