Tullaan tutuiksi: LAKin talousjohtaja Minna Pylkäs

27.2.2019

Minna Pylkäs aloitti LAK Real Estate Oy:n talousjohtajana tammikuussa. Esitimme Minnalle kolme kysymystä hänen taustastaan, lue mitä hän niihin vastaa.

Minna Pylkäksellä on takanaan LAK-uraa kahden kuukauden verran. Kiinteistösijoitusalalla energinen Minna on toiminut jo 20 vuotta.  LAKiin hän tuli kiinteistösijoitusyhtiö AB Sagaxilta, jossa hän toimi Suomen organisaation talousjohtajana 7,5 vuotta.

Mikä on saanut sinut kiinteistötoimialalle ja taloushallinnon pariin?

Päätyminen alalle on oikeastaan hieman sattuman kauppaa. Olen aina ollut kiinnostunut luvuista ja olen valmistunut aikoinani tradenomiksi EVTEKistä. Liiketoiminta ja sen ymmärtäminen talouden kautta on ollut aina minun juttuni. Työkokemusta on karttunut mm. Spondalla, FIMillä ja CapManilla. Vuosien varrella olen ymmärtänyt olevani ”Debet & Kredit” -ihminen, tykkään olla numeroiden takana.

Kiinteistöpuolelle en varsinaisesti ole hakeutunut, mutta nyt kun katson urapolkuani, niin sehän on melko suoraviivainen. Olen päässyt katsomaan kiinteistösijoittamista eri näkökulmista, mikä on antanut minulle hyvän perspektiivin talousihmisenä.

Miten tulit LAKiin?

Minuun otettiin yhteyttä loppuvuodesta 2018 ja tiedusteltiin kiinnostustani tehtävää kohtaan. Olin jo tuolloin jäänyt pois edellisestä talousjohtajan pestistäni ja olin ehtinyt ladata akkuja pari kuukautta. Innostuin uusista työkuvioista ja sen uudenlaisesta näkökulmasta. LAKin kiinteistöjen ja Aviapoliksen alueen kehittämiseen liittyvät hankkeet ovat upeita ja tuovat uutta myös itselleni, sillä olen aiemmin ollut mukana perinteisimpien, olemassa olevien kiinteistöjen muutosprojekteissa.

LAK on kaikin tavoin mielenkiintoinen yhtiönä. Yrityksen toimikenttä kiinteistöjen omistajana ja kehittäjänä on laaja, organisaation omistajapohja on hyvä ja Helsinki-Vantaan lentoasemaympäristö innostava. Nämä tuovat yhdessä kivan leiman omaan tehtävääni. Odotan innolla, että pääsen edistämään LAKin strategisia tavoitteita ja jatkokehittämään prosessejamme.

Työtä on näin aluksi paljon, mutta se on monipuolista ja olen tavannut todella paljon uusia ihmisiä. Oma työyhteisömme on melko pieni, toisaalta muita kumppanitahoja on siinä rinnalla tuomassa omaa panostaan. Minut on otettu hienosti vastaan ja sen osalta on ollut helppo aloittaa työskentely.

Mitä arvostat ja onko sinulla jokin motto elämässäsi?

Tärkeintä minulle on perheeni, johon kuuluu mies ja kaksi tytärtä, 11- ja 14-vuotiaat. Elämässä arvostan sitä, että perusasiat ovat kunnossa ja voi elää tasapainoisesti.

Työelämässä ja talousjohtajana tämä näkyy yhtälailla, koska erityisesti talouteen liittyvissä asioissa perusta kannattaa pitää niin yksinkertaisena kuin mahdollista. Tekemisessä tulee aina haastavia asioita, ja jos lähtökohta on selkeä, se joustaa tarvittaessa.

Mottoni niin työssä kuin arjessakin on oikeastaan ”Keep it simple”.

Teksti ja kuva: Tia Härkönen