WTC ja Airside Center ystävänpäivätunnelmissa

13.2.2017

Ystävänpäivä on sydämiä, makeisia, lämminhenkisiä hyvän päivän toivotuksia ja toisten huomioimista.

14. helmikuutta saamme aina virallisesti ja luvan kanssa muistaa ystäviä ja läheisiä. Me LAKilla rohkaisemme muistamaan tietenkin myös työkavereita ja kiinteistössä palvelutehtävissä toimivaa henkilökuntaamme.

Vaikka ystävänpäivän tarkoitus on niinkin yksinkertainen kuin muistaa läheistä, joskus oikea tapa sen osoittamiseen voi olla hankala keksiä. Perinteisiä tapoja ovat makeiset, kortit ja kukat. Eleen ei kuitenkaan tarvitse olla iso, vaan ennemminkin aito.

- Me LAKissa innostuimme ystävänpäivän lähestymisestä niin, että sen sijaan, että toivottelemme vain omille kollegoillemme iloista päivää, tahdomme jakaa hyvää mieltä isommallekin joukolle. Työyhteisö ja työympäristö ovat tärkeitä voimavaroja, vaikka arjen kiireessä se välillä unohtuu. Sekä WTC:ssä että Airside Centerissä on aulatiloissa paikka tai oikeammin ystävyyden puu, johon voi jättää 14.2 viestejä ja kortteja muille talossa työskenteleville. Tarjolla on tottakai myös sydämen muotoisia suklaakonvehteja, vinkkaa LAK Real Estaten hallintopäällikkö Heli Eräkorpi.

Ystävänpäivän fiiliksellä läpi vuoden

Meillä Suomessa ystävänpäivää vietetään maltillisemmin kuin monessa muussa maassa, kuten Yhdysvalloissa, jossa päivä on erityinen rakastavaisten Valentine’s Day. Myös Englannissa ystävänpäivän vietto oli yleisesti vakiintunut jo 1500-luvulla. Tuolloin perinteet keskittyivät lähinnä rusettiluisteluun ja nuorten neitojen pyrkimyksiin mieluisan pojan saamiseksi.

Suomessa päivä on merkitty kalenteriin 1980-luvun loppupuolella.

- Omien työkavereiden muistaminen, kiittäminen ja positiivisen palautteen antaminen on huomionarvoinen asia, jota voimme onneksi tehdä muulloinkin kuin vain yhtenä päivänä vuodessa, Eräkorpi muistuttaa iloisesti.

 

Teksti: Tia Härkönen
Kuva: Pixabay