WTC sai uudistetun aulakahvilan

11.6.2018

WTC:ssä Lentäjäntiellä vietettiin perjantaina 8.6 uusitun kahvilapisteen avajaisia. Jatkossa ensimmäisen kerroksen aulasta saa kätevästi myös aamiaista sekä keitto- ja salaattilounasta.

WTC:n aulan yhteydessä toimiva kahvi- ja välipalapiste nousi uudelle tasolle, kun LAK sopi WTC:n palveluista vastaavan Sodexon kanssa ruokatarjooman lisäyksestä. Kysyntää runsaammalle ja monipuolisemmalle tarjonnalle syntyi osittain TOKEn muutosten vuoksi. Toisaalta WTC:n asiakkaiden toiveita on kuunneltu jo pidempään ja uudistunut kahvilapiste vastaa siihen.

– Terveellisyys, erilaiset vaihtoehdot ja hankinnan helppous  ovat toistuneet asiakkaidemme tarpeissa. Tähän halusimme myös vastata ja Sodexon kanssa ideoimme tämän uudistuneen pisteen, josta on helppoa ja nopeaa noutaa myös ruokaisampaa ja lämmintä lounassyötävää, kertoo LAKin hallintopäällikkö Heli Eräkorpi.

Aamiainen on päivän tärkein ateria  - yhä edelleen

Kahvilapisteen avajaisissa vieraili väkeä välillä jopa tungokseen asti. Välipalapisteen ja varta vasten WTC:hen tehdyn ruokavaunun sijoittuminen uuteen paikkaan aulassa sai kiitosta. Myös käyttöön otettu uusi itsepalvelukassa kiinnosti.

Aamupalalla tarjoiltu neljän viljan puuro hillolla ja kanelilla maistui pehmellä ja valmiit voileivät houkuttivat. Aamiasta on jatkossa tarjolla kello 8-10 välillä.

– Tämänhetkinen voimakas terveystrendi näkyy selvästi siinä, että ihmiset haluavat syödä aamiaista. Kaikilla ei ole aamutuimaan nälkä vielä kotona ja omien eväiden tekeminen mukaan ei aina houkuta. Ilahduttavaa on, että puurosta on tullut erittäin suosittu aamupala. WTC:ssä puurot valmistuvat paikan päällä ja joka päivä on tarjolla eri puuroa tai esimerkiksi itsetehtyä jugurttia, kertoo Sodexon aluepäällikkö Taina Ketola.

Terveellistä lounasta vain muutaman askeleen päässä

Uudistunut ruokapiste toimii erityisen hyvin lounastajien tarpeisiin. Lentoaseman ympärillä on paljon vaihtoehtoisia ruokapaikkoja, mutta monesti ei ehdi tai halua lähteä ulos talosta. Ala-aulaan on helppo tulla ja tarjolla oleva lounas eli keitto tai salaatti tai molempien yhdistelmä on helppo noutaa omaan kerrokseen tai jäädä syömään aulaan. Lounaaseen kuuluu aina tuore, paikan päällä tehty sämpylä.

WTC:n ruuista ja välipaloista sekä erikseen tilattavista kokoustarjoiluista vastaavat Sodexon oma kokki sekä kylmäkkö. Lounas on tarjolla vaunussa arkipäivinä klo 11-13.

– Tämä on tervetullut uudistus. Kollegojen kanssa tervehdimme tätä ilolla. Olen tuonut itse usein omat eväät töihin, koska päivät ovat hektisiä ja kiire painaa: lounaalle lähtö jonnekin muualle ei ole monestikaan mahdollista. Tähän aulaan on nopea  tulla ja salaatti sekä keitto leivän kanssa vastaavat hyvin keskipäivän tarpeeseen. Vatsa täytyy, mutta olo ei ole ruuan jälkeen raskas. Omatoimimaksaminen on myös hyvä juttu ja laitetta oli helppo käyttää, kertoo avajaislounastarjontaa maistamaan tullut finavialainen.

Uudistunutta kahvilapistettä pilotoidaan kesäkuu. Heinäkuussa piste on suljettu ja elokuun alusta se toimii täydellä teholla.

Sodexo on palvellut LAKin asiakkaita jo useita vuosia. ”Lentokenttäalue elää ja muuttuu jatkuvasti. Tämä motivoi kehittymään ja muuntamaan myös meidän toimintapojamme ja palvelutarjontaa asiakkaille”, toteavat WTC:n sodexolaiset Seija ja Jaana.

Sodexolla on ollut tarjolla asiakkailleen itsepalvelukassat reilun vuoden verran. Niitä käytetään usein toimipisteissä, joissa aulahenkilöstö on vastaanotto- ja postipalveluiden lisäksi hoitanut myös kahvi- ja välipalojen maksuliikennettä. Itsepalvelukassat nopeuttavat ostajan palvelupolkua, kun hänen ei tarvitse odottaa vuoroaan aulahenkilön palveltavaksi. Laitteet ovat selkeitä ja helppokäyttöisiä.

Teksti ja kuvat: Tia Härkönen