WTC:n vierailijoille enemmän parkkitilaa

19.9.2016

LAK Lentoasemakiinteistöt Oyj on muuttanut WTC Helsinki Airport -kiinteistön yhteydessä olevan parkkialueen käytäntöjä. Erityisesti kiinteistössä vierailevat löytävät nyt vapaan parkkiruudun paremmin.

Lentoaseman ympäristön ja muun muassa P5-parkkihallin mittavien rakennustöiden takia WTC Helsinki Airportin vierasparkkipaikalta on ollut usein vaikea löytää vapaata paikkaa. Parkissa on ollut muun muassa ulkopuolisten tahojen autoja, jotka eivät ole varsinaisesti olleet edes vierailemassa WTC:ssä.

– WTC:ssä toimii parikymmentä yritystä ja heillä kaikilla käy säännöllisesti vierailijoita. Uusi järjestely parkkipaikalla helpottaa ja sujuvoittaa heidän käyntiään talossa. Tämä luo myös hyvää mielikuvaa vastaanottavasta yrityksestä, kommentoi kiinteistön omistavan LAK Lentoasemakiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä.

Muutoksen yhteydessä myös aikaisemmista vain Finavian käyttöön osoitetuista paikoista on luovuttu  ja näin vapautettu lisää paikkoja kiinteistössä asioiville.

Lupalappu auton ikkunaan – ei tarvitse palauttaa

Vieraspaikoille pysäköitäviin autoihin haetaan kiinteistön vastaanotosta pysäköintiin oikeuttava lupalappu, joka laitetaan näkyville auton sisäpuolelle. Näin aluetta valvova Vantaan pysäköinninvalvonta tietää, että auto on parkkeerattu luvalla. Ilman lupalappua olevia pysäköinninvalvoja muistaa pysäköintivirhemaksulla. Autojen pysäköinti on lisäksi sallittu vain pysäköintiruutuihin.

n hisseissä sekä aulassa.

WTC:n vastaanotto palvelee arkisin klo 8-16, ja se on on aivan parkkialueen vieressä. Lupalappuja on kaksi erilaista; toinen vieraileville asiakkaille ja toinen lyhytaikaiseen pysäköintiin talossa työskenteleville. Saatua lupalappua ei tarvitse palauttaa. 

–  Asiakaspysäköintilupa on talon vieraille tarkoitettu päiväkohtainen lupa ilman aikarajoitusta.  Asiointilupa on puolestaan WTC:ssä toimiven yritysten henkilökunnalle tarkoitettu yhden tunnin pysäköintilupa pikaista käyntiä varten työpaikalla. Samanlainen käytäntö on ollut käytössä jo pidemmän aikaa myös Airside Centerissä Rahtitie 3:ssa ja se on toiminut hyvin, kertoo Ala-Heikkilä.

Parkkialueen sisään- ja ulosmenon portit avautuvat uuden käytännön myötä automaattisesti. Aiemmin poisajon yhteydessä tarvittiin numerokoodi.

–  Tätä ei parkkipaikkaa omiin tarkoituksiinsa käyttäneillä yleensä ollut ja parkkitilaa aiemmin valvonut vartiointiyrityksen edustaja joutui käymään useita kertoja viikossa päästämässä näitä ”vierailijoita” parkkialueelta pois. Laskut näistä tulivat valitettavasti LAKille. Nyt jokainen vastaa omasta pysäköinnistaan, hän muistuttaa.

 

KUVA: WTC:n hisseissä on nähtävillä muistutus, millainen pysäköintilupa auton tuulilasiin milloinkin kuuluu.