LAKin ja Scandicin yhteistyö tuo uuden hotellin Helsinki-Vantaalle

17.1.2017

Pohjoismaiden suurin hotellioperaattori Scandic Hotels  on tehnyt pitkäaikaisen vuokrasopimuksen LAK Real Estate Oyj:n kanssa uuden hotellin rakentamisesta sekä operoinnista Helsinki-Vantaan lentokentällä. Scandic Helsinki Airportin rakennustyöt alkavat tammikuussa 2017 ja hotellin avaus tapahtuu vuoden 2018 alkupuoliskolla. 

Helsinki-Vantaan lentoasemasta on tullut merkittävä Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen solmukohta ja majoitustarve lentokentällä kasvaa kaiken aikaa. Uusi Scandic Helsinki Airport sijaitsee vain 100 metrin päässä terminaali T2:sta. Se toteutetaan olemassa olevaan kiinteistöön, jossa tällä hetkellä on muun muassa toimistotiloja.

TOKEna lentokenttäalueella tunnetun kiinteistön omistaa LAK Real Estate Oyj. Rakennukseen tulee mittavan remontin myötä moderni hotelli, jossa on 148 mukavaa hotellihuonetta, ravintola ja kokoustilaa. Osa kiinteistöstä jää edelleen nykyiseen käyttöönsä.

– Scandic Helsinki Airportista tulee Scandicin seitsemäs lentokenttähotelli Pohjoismaissa. Hotelli vahvistaa asemaamme Pohjoismaiden suurimpana hotelliketjuna ja kehittää toimintaamme meille strategisesti tärkeissä kohteissa kuten Helsingissä, sanoo Frank Fiskers, Scandic Hotels Groupin konsernijohtaja.

– Kiinteistön ainutlaatuisen sijainnin vuoksi Scandic tulee olemaan lähin hotelli matkustajaterminaalista. Hotelli on arvokas lisä portfolioomme, toteaa Aki Käyhkö, Scandic Suomen toimitusjohtaja.

Scandic on jo usean vuoden ajan tehnyt yhteistyötä kiinteistöomistaja LAKin kanssa. Yritykset tulevat yhteistyössä vastaamaan runsaan vuoden kestävästä rakennusprojektista ja sen kustannuksista.

– Hotelliprojekti tukee lentoaseman kehitystä parantamalla alueen majoitus- ja ravintolapalveluja entisestään. Hotelli myös täydentää erinomaisesti LAKin kiinteistösalkkua ja on hieno lisä Scandicin ja LAKin pitkälle yhteistyölle, kuvailee LAK Real Estate Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä.

Uusi hotelli tukee stopover-matkailua

Uusi Scandic-hotelli avataan vuoden 2018 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Valmistuessaan se kasvattaa lentoaseman hotellihuonekapasiteettia yli neljänneksellä.

Helsinki-Vantaan lentoaseman läpi kulkee joka päivä täyden Olympiastadionin verran matkustajia. Tässä on valtavasti potentiaalia myös Suomen matkailulle. Esimerkiksi Aasiasta Keski-Eurooppaan matkalla oleva turisti voi konetta vaihtaessaan piipahtaa Helsingissä ja jättää tavaransa kätevästi lentoasemahotellille. Suora junayhteys Helsingin keskustaan helpottaa vierailun toteuttamista.

Helsinki-Vantaan matkustajamäärä oli viime vuonna 17,2 miljoonaa. Matkustajista yli puolet on ulkomaalaisia.

Tällä hetkellä Helsinki-Vantaan alueella toimivat Glo Hotel Airport, Hilton Helsinki Airport sekä lokakuussa 2016 Aviapoliksen kupeeseen avautunut Clarion Hotel Helsinki Airport.

LISÄTIETOA:

Lue lisää uuden hotellin tulosta myös Scandicin sekä Finavian sivuilta.