LAK ja Aton yhteistyöhön - siisti työympäristö motivoi kaikkia

16.3.2017

Huoliteltu toimisto takaa työympäristön viihtyvyyden. Puhtaat toimitilat ovat paitsi ylelliset myös hygieeniset. LAK aloitti vuodenvaihteessa yhteistyön Atonin kanssa, jonka erityisosaamista ovat  toimistosiivoukset.

Aton Oy on siivonnut vuoden alusta lähtien LAK Real Estate Oyj:n kiinteistöistä tiloja WTC Helsinki Airportissa sekä  Airside Centerin ja Rahtikuja 1:n tilat. Tyytyväisyys uuteen kumppaniin on ollut korkea niin LAKilla kuin kiinteistöissä työskentelevillä. Aton on saanut runsaasti myönteistä palautetta. 

”Työtä oli ensi alkuun kaksin verroin, kun siivouksen tasoa lähdettiin nostamaan aiemmasta. Nyt ollaan tasapainossa, ja  työn määrä ja siihen käytettävä aika kohdallaan, kertoo LAKin hallintopäällikkö Heli Eräkorpi.

Puhtaus ja raikkaus kulkevat käsi kädessä

Aton Oy on erikoistunut erityisesti toimistojen siivoukseen.

”Tehtävänämme on ylläpitää siistejä ja puhtaita työympäristöjä, joka vaikuttaa sekä yrityksen imagoon että työntekijöiden viihtyvyyteen ja jaksamiseen. Toimistosiivous ei ainoastaan tuo puhtautta, vaan se myös raikastaa sisäilmaa, joka on elintärkeää työssä jaksamisen kannalta”, kuvailee Atonin palveluohjaaja Merit Reidolf-Sassi.

LAKille tämä oli tärkeää, mutta merkittävä sijansa Atonin valikoitumisessa yhteistyökumppaniksi oli myös avoin yhteistyö ja hyvä keskusteluyhteys, joilla taataan sovitun laadun ylläpito.

”Halusimme yhteistyökumppaniksi yrityksen, jolle olemme numero 1. Pidimme erityisen tärkeänä henkilöstön vankkaa perehdytystä tehtäviinsä ja päivittäistä vuorovaikutusta välillämme. Atonin kanssa se onnistuu. Jo neuvotteluvaiheessa tutustuimme kaikkiin Atonin merkittäviin henkilöihin, ja yhteydenpito on ollut vaivatonta”, Eräkorpi myhäilee.

LAK ei velvoita vuokrausehdoissaan asiakkaitaan käyttämään tiettyä siivousliikettä.

”Meille on tärkeää, että voimme tarjota jokaiselle vuokralaiselle luotettavan vaihtoehdon ja mahdollisuuden päästä mukaan LAKin neuvotteleman siivoussopimuksen hinnoitteluun. On tietenkin suositeltavaa ja esimerkiksi  yhteiskäytössä olevien siivous- ja sosiaalitilojen käytön vuoksi yksinkertaisempaa, että siivousliikkeitä on mahdollisimman vähän”, hän toteaa.

Hyvä päivä lähtee puhtaalta pöydältä                

Mitkä asiat Eräkorpi näkee keskeisinä toimisto- ja kiinteistösiivouksessa? Tätä kysymystä hallintopäällikön ei tarvitse kauaa miettiä.

”Yhteisten tilojen, neuvotteluhuoneiden ja lounas- sekä keittiötilojen pitää olla käyttökunnossa ja siivottuna ennen kuin kiinteistössä työskentelevät aloittavat päivänsä. Siivousta voi mielestäni muuten tehdä toimistotiloissa päivän mittaan kenenkään suuremmin häiriintymättä".

"WC-ja pukuhuonetilojen siisteys on myös erittäin tärkeää. Niissä siivouksen puute on helposti havaittavissa. Esimerkiksi ASC:n tiloissa on paljon tekstiilimattoja, jotka edellyttävät kunnon imurointia vähintään kerran viikossa”, hän sanoo.

 

Teksti: Tia Härkönen
Kuva: Peninsula