Vidamin Oy: Sijoittuminen Airside Centeriin on tuonut hyvän fiiliksen niin henkilöstölle kuin asiakkaille

10.5.2017

Mikä ratkaisee uuden toimiston sijainnin? Vidamin Oy:n päätyminen lentokentän kupeeseen oli sinnikkään googlaamisen ja kiinteistökierrosten tulos. LAK vei pisteet kustannustehokkuudellaan ja joustavuudellaan. Eikä näkymä suoraan kiitoradallekaan niitä vähentänyt.

Vuonna 2005 perustettu Vidamin Oy kehittää ja markkinoi pitkälle vietyjä ajoneuvoliikenteen hallintajärjestelmäratkaisuja sekä asiantuntijapalveluja eri toimialoille. Yritys toimi aiemmin Helsingin keskustassa, mutta vuosien varrella niin oman henkilöstön kuin asiakkaiden elämää helpottamaan haluttiin uusi osoite pois ruuhkien keskeltä.

Verkossa erilaiset hakusanat johdattivat myyntijohtaja Ville Mikkosen kollegoineen Aviapolikseen Kehä III:sen ja Tuusulantien varteen juna- ja lentoaseman äärelle. Useampien toimitilatarjoajien, kiinteistökäyntien sekä vertailujen jälkeen Vidamin päätyi LAKin Airside Centeriin vain sata metriä terminaali 1:stä.

LAKilta toimivat tilat läpinäkyvästi

Muutto uusiin tiloihin koitti maaliskuussa 2017. 

– Sijainniltaan tämä on loistava omalle porukalle, asiakkaillemme sekä bisnekselle. Käytössämme on riittävästi tilaa työpisteille, asiakkaiden kouluttamiselle, tekniikan testinurkkaus sekä neuvottelutilat omaan ja asiakaskäyttöön. Emme halunneet yhtä isoa tilaa, vaikka se tällä hetkellä onkin trendikästä. Ja vaikka meillä on oma toimisto erillisellä sisäänkäynnillä ja näköalalla suoraan kiitoradalle, käytämme sujuvasti asiakastapaamisiin ja asiakkaiden koulutuksiin pääsisäänkäynnin yhteydessä olevia tiloja. Kokoustarjoilut sinne hoituvat näppärästi LAKin yhteistyökumppanilta Sodexolta, Mikkonen listaa.

Lounasaikaan niin terminaalista kuin lähiympäristöstä löytyy puolestaan useita vaihtoehtoja tauolle ja nälän tyydyttämiseksi. 

–Lounaalle lähtö tuo päivään vaihtelua ja tulee samalla liikuttua. Jos on kiire, saa aulan palvelupisteestä ostaa täytettyjä leipiä ja muuta pientä nälän tyydyttämiseksi. 

Mikkonen on tyytyväinen myös LAKin hinnoittelupolitiikkaan. Kustannuksissa ei ole piilokuluja ja niihin kuuluvat niin aulapalvelut kuin yhteisten neukkarien käyttö viestintäyhteyksineen ilman erillismaksuja.

– Lisäksi meillä on hyvä paketti pysäköinnin osalta. Pysäköintipaikkoja löytyy kätevästi kiinteistön kellarista ja lisätilaa ulkopaikoilta hieman kauempaa. Asiakkaillemme parkkeeraus on todella helppoa, sillä vieraspaikat ovat aivan talon edessä maksutta käytettävissä.

Voiko toimitilat saada näin lähelle lentokenttää

Airside Center on ollut positiivinen kokemus Vidaminille. Sitä Mikkonen hämmästelee, ettei ollut aiemmin tiedostanut, että näinkin lähelle lentokenttää voi päästä.

– Vaikka itse on käynyt usein lentoasemalla, ei tämä kiinteistö juuri ollut kiinnittänyt huomiotani. Ehkä siksi, etten ollut edes ajatellut, että kuka vain voi päästä tänne. Meille tämä on myös liiketoiminnan kannalta loistava paikka. Meillä on täällä niin nykyisiä asiakkaita kuin myös potentiaalisia uusia. Tänne on keskittynyt paljon yrityksiä ja toimintaa, johon kuuluvat erilaiset ajoneuvot, logistiikka ja pysäköinti. Hyvin mielenkiintoisia toimijoita meille siis. Lisäksi uusi sijaintimme tukee yhtälailla meille tärkeän vientitoiminnan tehokkuutta ja logistiikan sujuvuutta!

Vidamin Oy:n tarjoamat ”PlatformX” -ratkaisut mahdollistavat tehokkaan ajoneuvoliikenteen hallinnan yhdistämällä ajoneuvoliikenteen tunnistus-, seuranta-, mittaus-, ohjaus- ja opastusjärjestelmät sekä erilaiset yritysohjelmistot. Yrityksen ratkaisujen avulla tehostetaan ajoneuvoliikenteeseen liittyviä toimintoja, dokumentoidaan ja analysoidaan erilaisia ongelmia ja poikkeamia sekä parannetaan niin yritys-, laitos-­, ajoneuvo‑ kuin henkilöturvallisuuttakin.

 

TEKSTI JA KUVA: Tia Härkönen