TOKEn uudistustyöt hyvässä vauhdissa – uusi hotelli avautuu maaliskuussa

19.10.2017

Pohjoismaiden suurin hotelliketju Scandic avaa ensi maaliskuussa uuden hotellin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Se sijaitsee keskeisellä paikalla aivan T2:n terminaalin vieressä.

Scandic Helsinki Airport toteutetaan olemassa olevaan kiinteistöön, jonka moni alueella työskentelevä tuntee nimellä TOKE. Tähän asti kiinteistöstä suurin osa on ollut toimistotiloja, mutta tammikuussa 2017 alkaneiden muutostöiden tuloksena osasta rakennusta muotoutuu moderni hotelli.

– Scandic Helsinki Airport tulee olemaan lähinnä terminaaleja sijaitseva hotelli kaikilla mukavuuksilla, ja se soveltuu erinomaisesti sekä liikematkustajille että vapaa-ajan matkustajille. Hotellivieraat pääsevät kulkemaan hotellista terminaaleihin katettua kulkuväylää pitkin, kertoo tyytyväinen hotellinjohtaja Meri Palletvuori.

Uusi hotelli tukee Stop-over -matkailua

Helsinki-Vantaan lentoaseman läpi kulkee päivittäin täyden Olympiastadionin verran matkustajia. Potentiaali Suomen matkailulle on merkittävä. Esimerkiksi Aasiasta Keski-Eurooppaan matkalla oleva turisti voi konetta vaihtaessaan piipahtaa Helsingissä ja jättää tavaransa kätevästi lentoasemahotellille.

Scandic Helsinki Airportiin tulee 150 huonetta, joiden suunnittelussa on huomioitu liikematkustajien lisäksi perheet. Huoneista 40 on etenkin suuremmalle seurueelle soveltuvia neljän hengen huoneita.

Merkittävä asiakasryhmä ovat myös aasialaiset matkailijat ja heidän toiveensa on huomioitu hotellin varustelussa.

– Osassa huoneita on kylpyammeet, joita erityisesti he arvostavat, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuutena aamiaisboksi lennolle ja kokous sellissä

Hotellin ravintolassa tarjoillaan modernia skandinaavista ruokaa ja se palvelee aamusta iltaan. Pientä purtavaa on tarjolla ympäri vuorokauden. Varhainen aamiainen on tarjolla kello viidestä alkaen.

– Jos asiakkaan lento lähtee todella aikaisin aamulla, voi hotellin vastaanotosta tilata mukaan valmiiksi pakatun aamiaisboksin, hotellinjohtaja kertoo.

Hotellin erikoisuus ovat perinteisestä poikkeavat kokoustilat, joiden sisustuksessa on huomioitu rakennuksen historia. Hotelli on kunnostettu osittain entisiin poliisin tiloihin ja tämä osa historiaa päätettiin myös säilyttää. Yksi pienistä kokoustiloista on sisustettu muistuttamaan selliä. Lisäksi se sijaitsee paikassa, jossa aidot sellikopit aiemmin olivat.

Yhteistyö arvossaan

Scandic on jo usean vuoden ajan tehnyt yhteistyötä kiinteistön omistavan LAKin kanssa. Yritykset vastaavat yhdessä tammikuussa alkaneesta rakennusprojektista ja sen kustannuksista.

– Hotelliprojekti tukee lentoaseman kehitystä parantamalla alueen majoitus- ja ravintolapalveluja entisestään. Hotelli myös täydentää erinomaisesti LAKin kiinteistösalkkua ja on hieno lisä Scandicin ja LAKin pitkälle kumppanuudelle, huomauttaa LAK Real Estate Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä.

Valmistuessaan uusi hotelli kasvattaa lentoaseman hotellihuonekapasiteettia yli neljänneksellä.

 

Teksti: Tia Härkönen
Kuva: Scandic