Kehärata avautui matkustajaliikenteelle

1.7.2015

Kehärata on yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä joukkoliikennehankkeista. Sen myötä avautuu raideyhteys Helsingin keskustan, Helsinki-Vantaan lentoaseman ja muun Suomen välille.

Kehärata luo tärkeän joukkoliikenteen runkoyhteyden koko pääkaupunkiseudulle. Arvion mukaan junissa tehdään päivittäin noin 150 000 matkaa. Uusi rataosuus yhdistää Vantaankoskenradan ja pääradan. Vantaalle syntyy myös merkittävä poikittainen raideyhteys Itä- ja Länsi-Vantaan välille. Uudet asemat ovat Vehkala, Kivistö, Aviapolis, Lentoasema ja Leinelä. Junat liikennöivät päivisin 10 minuutin välein.

Lentoasemakiinteistöt Oyj:n hankekehitysjohtaja ja Aviapolis Asema -hankkeesta vastaava Juha Jaakola pitää junan tuloa merkittävänä lisänä alueen saavutettavuudelle.

– Kehäradan avautumisella on iso vaikutus alueen elinkeinoelämän kehittymiseen ja alueen houkuttavuuteen. Alueen liikenteellinen saavutettavuus on junan tulon myötä ainutlaatuinen. Aviapolis Asemalla ovat vierekkäin niin juna-asema, linja-autoasema että lentokenttä, avajaisjuhlista nauttinut Jaakola toteaa.

Lentoaseman juna-asema avautuu 10.7 mennessä

Liikennöinti Kehäradalla alkoi 1.7.2015. Lentoaseman juna-aseman käyttöönotto on hieman viivästynyt, mutta juna pysähtyy lentoasemalla viimeistään 10.7. eli heti, kun Tietotien sisäänkäynnin rakennustyöt valmistuvat. Ennen 10.7 lentokentän terminaaleille on järjestetty maksuton bussikuljetus Aviapoliksen juna-asemalta. 

 

Kuva: Tia Härkönen