Aviapolis Asema on rakenteilla oleva työ- ja asuinalue laajan Aviapolis-alueen ytimessä Aviapoliksen juna-aseman "päällä". LAK vastaa hankkeen eteenpäin viemisestä ja alueen kehittämisestä.

Kunnianhimoinen hanke toteutetaan samaan aikaan, kun Helsinki-Vantaan lentoasemaa ja koko Aviapoliksen aluetta kehitetään. 

Vantaan kaupunki ja LAK tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta alueesta tulee vetovoimainen sekä yrityksille että asukkaille. Aseman ympäristöön Aviabulevardille on jo noussut kaksi toimistorakennuta ja hotelli. Lähivuosien aikana nousee vielä lisää toimistorakennuksia sekä uutta kaupunkimaista asutusta. Palvelut painottuvat aseman eteläisen sisäänkäynnin läheisyyteen, hotelli sijaitsee pohjoisen sisäänkäynnin luokse. Toimistoja ja asuntoja tulee molemmin puolin Aviabulevardia.

Vetovoimaiset liikenneyhteydet

Aviapolis Aseman yksi tärkeä vetonaula on joka suuntaan avoinna olevat yhteydet. Lentoasema, Kehärata sekä aluetta sivuavat isot päävälylät mahdollistavat liikkumisen moneen suuntaan. Kansainvälisiä yrityksiä  ja paljon työssään matkustelevia houkuttaa juuri alueen logistinen sijainti useiden erilaisten  liikenneyhteyksien keskipisteessä. Aseman eteläpäähän tuleva linja-autoterminaali viimeistelee monipuoliset kulkuyhteydet.  

Aviapoliksen Aseman ympäristön rakentaminen on aktiivisesti käynnissä. Seudusta suunnitellaan sykkivää ja nykyaikaiseen elämänmenoon soveltuvaa aluetta, joka on hereillä kellon ympäri. Tulevaisuudessa Aviapolis Asema on alue, josta ei tarvitse lähteä pois. Työpaikka, koti ja palvelut löytyvät kaikki lähietäisyydeltä. Alue sijaitsee sopivasti lentokentän katvealueella, joten lentomelu ei haittaa asumista tai työntekoa.

Uusi kaupunginosa on hereillä kellon ympäri

Aviapolis Asema on tulevaisuudessa energinen, kaupunkimainen ja aina hereillä oleva kaupunginosa, jossa on mahdollisuus työskennellä, harrastaa ja tehdä asioita kelloon katsomatta. Alueesta tehdään viihtyisä myös asumisen kannalta. Tavoitteena on, että seuraavien 10-15 vuoden aikana alueelta löytyy koti 2000 asukkaalle. Sinne rakennetaan paljon pieniä kaupunkiasuntoja. Isompia perheasuntoja löytyy lähialueilta, kuten Kartanokoskelta ja lähitulevaisuudessa myös uudelta Aerolan asuinalueelta.

Alueella näkyy uudenlainen tapa elää. Kattavalla palveluvalikoimalla taataan, että kaikki tarvittava löytyy läheltä ja että niitä on saatavilla iltayhdeksän jälkeekin. Suunnitteilla on ravintoloita, hyvinvointipalveluita, ympäri vuorokauden auki oleva päivittäistavarakauppa, liikuntapalveluita sekä päiväkoti joko aseman alueelle tai lähelle Aerolaa. 

Aseman ympäristöön tulevien lähipalveluiden lisäksi myös Flamingo ja Jumbo takaavat, että kaikki arjen pyörittämiseen ja rentoutumiseen tarvittava löytyy lähietäisyydeltä.

Lisätietoa Aviapolis Asema -hankkeesta löytyy sen kotisivuilta osoitteessa aviapolisasema.fi