Lentokentistä on kehittymässä kaupunkien uusia toiminnallisia keskuksia. Koska niiltä on helppo liikkua eri puolille maailmaa, niistä on tulossa yhä suositumpia kohtaus- ja sijoittumispaikkoja.

Verkostoituminen ja globalisaatio ovat trendejä, jotka vaikuttavat yhä useampaan meistä ja yhä useampaan asiaan liiketoiminnassa. Toimivan verkoston edellytyksenä ovat nopeat ja toimivat yhteydet maailmalle ja tietenkin sieltä takaisin – sekä ihmisille että tuotannontekijöille.

Kansainväliset lentoasemat ovat houkuttelevia liiketoimintaympäristöjä eri alojen toimijoille. Yrityksen toimiston ja keskeisten tilojen sijoittaminen lentoaseman kainaloon tuo markkinat ulottuville sekä kotimaassa että ulkomailla.

Lentoasema on tulevaisuuden haluttu hub

Aviapolis ja erityisesti Helsinki-Vantaan lentoaseman ympäristö on Helsingin metropolialueen nopeimmin kasvava yrityskeskittymä ja siksi se on kiinnostava investointikohde. Kehittyvä alue nopeiden yhteyksien ääressä on paikka, jossa kannattaa sijaita.

Alueen kasvun uusimpana moottorina on heinäkuussa 2015 käyttöön otettu Kehärata, joka yhdistää lentoaseman ja Helsingin keskustan. Kehäradan myötä alueen merkitys seudullisesti merkittävänä työpaikkakeskittymänä tulee kasvamaan. Se lisää koko lentoasema-alueen houkuttavuutta keskeisenä yritysten sijaintipaikkana tulevaisuudessa. 

  • Alueen logistinen sijainti ei voisi olla parempi, kun Helsinki-Vantaan lentoaseman tarjoamat lentoyhteydet yhdistyvät toimivaan tieverkkoon sekä rautatieverkkoon.
  • Lentoliikenteen kasvu luo mahdollisuuksia erilaisille liiketoiminnoille. Helsinki-Vantaan kautta odotetaan kulkevan 20 miljoonaa matkustajaa vuonna 2020. Viime vuonna matkustajia oli reilut 17 miljoonaa. 
  • Toimitilat ovat osa työympäristöä, jossa toimivuus ja sijainti vaikuttavat henkilöstön työmotivaatioon.  Oikeanlaisilla ja toimivilla toimitilaratkaisuilla vaikutetaan niin henkilöstön hyvinvointiin kuin yrityksen liiketoiminnan tehokkuuteen ja kasvuun. 
  • Ajankäytön hallinnasta on tullut keskeinen aihe kiireen ja vaatimusten maailmassa. Sijoittamalla yrityksen toimisto ja keskeiset toimitilat yritystä parhaiten palvelevaan osoitteeseen lentoasemaympäristössä, saadaan etuja niin tavaroiden logistiikassa kuin esimerkiksi henkilöstön työssä matkustamiseen käytettävän ajan optimoinnissa.

Kehärata

Kehärata tarjoaa 30 minuutin yhteyden Helsingin keskustaan ja se yhdistää lentoaseman ja Aviapolis Aseman alueen päärautatieverkostoon ja sitä kautta koko Suomeen sekä Venäjälle. Lentoasemalla on kaksi sisäänkäyntiä juna-asemalle; toinen terminaalissa ja toinen Tietotiellä. Aviapoliksen juna-asema sijaitsee lentoasemalta 2 minuutin junamatkan päässä ja myös sillä on kaksi omaa sisäänkäyntiä. Lähes kaikilta LAKin kiinteistöiltä on joko erinomainen tai lyhyen kävelyn päässä oleva matka juna-asemalle.

Kehä III, E18 ja Tuusulanvälyä

Kehä III on osa valtakunnallista E18-tietä, joka yhdistää Etelä-Suomen kaupungit, satamat sekä lentoaseman ja toimii siten merkittävänä väylänä kotimaiselle sekä kansainväliselle liikenteelle.  KehäIII parannustyöt lentoasemalle vievien liittymien osalta valmistuivat vuodenvaihteessa 2015-2016. Parannus on merkittävä ja sujuvoittaa liikennettä lentoaseman suuntaan huomattavasti.

Kehä III toimii tärkeänä Vantaan kaupungin ja koko pääkaupunkiseudun runkoyhteytenä, jota pitkin kulkee arkisin noin 60 000 - 70 000 autoa. Yli 10 prosenttia tien liikenteestä on raskasta liikennettä: henkilöauto- ja joukkoliikenteen liikenteen ohella tie palvelee elinkeinoelämän kuljetuksia. Kehä III on Vuosaaren tavaraliikennevirtojen kuljettaja sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman maaliikenteen tärkein syöttöyhteys. Niitä pitkin sekä ihmiset että tuotannontekijät kulkevat nopeasti perille.

Kansainvälinen E-18 valtatie kulkee aivan lentoaseman vierestä ja johtaa suoraan Pietariin. Lentoasemalta on suora yhteys myös Ilmakehää pitkin Tikkurilan suuntaan sekä Tuusulanväylälle.